Om å kjøpe seg valp...

Ikke noe jeg ikke visste fra før dessverre, men det river likevel i hjerterota!! :'o(

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.tv2.no%2Fplay%2Funderholdning%2Fhjelperdeg%2Fforsoekte-aa-selge-doedssyke-valper-tatt-paa-fersken-601246.html&h=2AQGPBZ44AQGGLjL2voLDhg4QflADYpEvrZX6geHJmItX7Q

Unngå å kjøpe smuglerhunder

1) Kontakt raseklubben - her blir du henvist til norske oppdrettere med valper til salgs.

2) Henvend deg til oppdretter i Norge, selv om du ønsker å handle hos en oppdretter i utlandet. De vet hvilke kenneler som driver med rasen, og som er underlagt den nasjonale raseklubben - da risikerer du ikke å støtte opp under en valpefabrikk.

3) Henter du hunden inn fra utlandet, kontakt tollvesenet med hunden når den ankommer. Tollvesenet vil sjekke at de nødvendige papirene (vaksiner m.m.) er i orden.

 

 

3 kommentarer

Cathrin Hansen

11.04.2012 kl.22:29

Hei var inne på nette å googlet litt å da kom din blogg opp, så gikk inn å leste litt. Du har nån flåtte hunder må jeg si først. Når det er sakt så synes jeg du raker ned på folk som selger valpene sine på Finn.no. Det er jo mange som selger valpene sine dær som er seriøse, selv om ikke valpene har stamtavle.. I januar 2012 kjøpte vi en pomeranian valp på finn.no uten stamtavle og det var pga at moren ikke hadde stamtavle selv... valpen er kjøpt på Nesøya av pris 14000 kr... Valpen ser likens ut som dine hunder og er ikke itvil om dette ikke er en ren pomeranian hund som vi har kjøpt. Vi bor helt oppe i Vesterålen.. En vennine av oss henten valpen i Oslo pga hun har en pomeranian selv ei tea-cup fra Sverge , en fantastisk nydelig hund hun er. Så vi hadde henne til å se om dette var en pomeranian å at det stemte det som sto i anonsen på Finn.no.. Men er enige med at det er mange useriøse som selger valper dær, men det mange som er seriøse selgere.

pomeranian

12.04.2012 kl.20:45

Cathrin Hansen: Takk for fine ord om våre hunder :-)

Beklager at det er slik du har oppfatter det - det er ikke og har aldri vært min intensjon å rakke ned på ALLE som legger ut annonser der. Har legger jo også selv ut valper der...MEN det jeg forsøker å gjøre er å advare folk om at det er svært mye useriøse selgere også.

Det er faktisk kun en stamtavle som garanterer en renraset valp om det er viktig for kjøper. Det er kjempeflott at hunden din ser ut som en Pomeranian. Det er selvsagt flere som selger renrasede Pomeranian uten stamtavle.

Det er dessverre også mange som har kjøpt "Pomeranian" i god tro og endt opp med en voksen hund som tydelig er en blanding.

Uansett står jeg for det jeg har sagt når det gjelder tea-cup. De hører til i kjøkkenskapet og har INGENTING med seriøs oppdrett å gjøre. Forsøk bare selv å finne noen rase på Norsk Kennel Klub som har størrelsen tea-cup. Det finner du ikke og med god grunn. Jeg har sett fler forsøke å selge "tea-cup" Pomeranian hvor det står i annonsen at den vil ende opp med mankehøyde på 20-22 cm. I flg rasestandarden skal Pomeranian være mellom 18 og 22 cm og en slik hund vil derfor være innenfor standarden - altså er tea-cup uttrykket slengt på for å gjøre valpen mer attraktiv.

Det eneste jeg ønsker å gjøre er å gi folk som er nye i rasen noen enkle retningslinjer de kan benytte seg av når de skal kjøpe valp for å hjelpe dem unna de største fallgruvene. Det er mye penger det er snakk om og utrolig mye hjertesorg om man f.eks. skulle ende med en syk smuglervalp.

Det er vanskelig for folk som ikke kjenner rasen å vite hva de skal se etter og hvordan en Pomeranian "skal" se ut som når den er valp i de forskjellige stadiene. Da kan det kanskje være godt å få hjelp av en som har vært litt lenger i gamet og få noen hjelpende tips på veien fra en litt kritisk blogger? :-)

Cathrin Hansen

12.04.2012 kl.21:34

Hygelig at du tok deg tid til å svare . Har lest masse på det du har skrevet i bloggen din å har fått svar på masse av det jeg har lurt på når det gjelder pomeranian hunder. Det er en fin hunderase. Vår hund heter Bella å er snart 5 månder, hun er veldig kosen. Hun er bynt å bjeffe litt nå, så holder på å få bort en del av det.. Alt som er nytt er hun litt skeptisk for, å kan bynn å bjeffe til di merkligste ting, men ser utfor når hun føler seg trygg på ting så slutter hun med å bjeffe til det.. Eks når hun er med meg på badet å jeg føner håret mitt bjeffer hun, men det blir kortere å koreter tid hun bjeffer til den nå...Hadde regnet med at hun skulle skrike den første natten her men hun bare saut i kanskje 5 min så var det stilt.. Hun slo seg fort til ro . Det er ikke så mange i området som har denne rasen...Blir spenndene å se hvordan farge hun får på pelsen sin. Moren er lys å faren er svart å brun.. Bella er sobel nå.

Skriv en ny kommentar

pomeranian

pomeranian

35, Oslo

Jeg heter Elisabeth Hals Jørve og er av 77-modell. Jeg er gift med Lasse som er 70-modell. Sammen har vi et knippe små pels-dotter, en datter, Aurora, på 3,5 og en sønn på snart 7 mnd. Jeg fikk min første Pomeranian i 2002 og lider nå av fullt utviklet hundegalskap. Vi driver et lite oppdrett av Pomeranian-hunder (en miniatyrrase) og er også aktive på utstillinger med dem. Per dags dato (5.januar 2012) har vi fem hunder: Tiny Fellow's Eclipse "Maya" Soffies Bille "Kira" Idlewyld Celebration Jewel "Sally" Internasjonal, dansk, svensk, norsk og nordisk champion og Dansk Vinner 2010 Soffies Black is Back "Tara" Soffies Luke Skywalker "Luke" Samt Nordisk juniorvinner 2010 Chardame's Hit the Road Jack "Jack" som har flyttet til mine foreldre. Vår hjemmeside er www.kennelpp.com.

Kategorier

Arkiv

hits